Recepten

Leftover Paasei koekjes

(Als de paaseitjes echt op zijn, pak je een ander chocolaatje/bonbonnetje;)

  • 200 gram roomboter (ongezout, en op kamertemperatuur)
  • 150 gram basterdsuiker wit
  • 40 gram vanillesuiker
  • 50 gram heel ei
  • 400 gram bloem

Verder nodig:

  • Kaneelsuiker
  • Paaseitjes (Of ander klein bonbonnetjes, bv rolo)
  • Bakplaat, bakpapier
  • keukenmachine

-Bereidingswijze:

  • Boter door draaien met de vlindergarde.
  • Suiker door de boter draaien, en vervolgens het ei toevoegen. Dit alles door laten mengen, tot het is opgenomen. Dan voeg je de bloem toe. Kort laten draaien tot het een vaste deegbol is.
  • Deegbol in een plastic zak en duw het plat.
  • Laat het deeg zeker 1 uur in de koelkast liggen. (langer is geen enkel probleem)
  • Het deeg heel kort doorkneden, of doordraaien met de machine.
  • Deegstukjes afwegen op 20 of 25 gram
  • Rol het deeg door de kaneelsuiker.
  • Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier, en duw het heel lichtjes plat.
  • Bak de koekjes op 180 graden 12 a 15 minuutjes af
  • Haal de bakplaat uit de oven, en leg meteen de paaseitjes op de koekjes. Je duwt deze er voorzichtig op. En na +2 minuutjes kun je de eitjes wat meer aanduwen en loopt de chocolade er wat meer overheen.
  • Laat de koekjes helemaal afkoelen, en je hebt een heerlijk verrassend koekje.

Bak ze , en geniet ervan! Koekjes zijn in de koektrommel minimaal 3 weken houdbaar.

Truffel kogeltjes

  • 1 vanillestokje
  • 250 gram Slagroom ongezoet
  • 125 gram suiker
  • 180 gram Boter ongezout (kamertemperatuur)
  • 200 gram Cacaopoeder
  • 400 gram pure Chocoladestukjes
  • Snufje zout
  • 40 ml Kempisch kwartiertje (Dit maakt het gewoon top, maar hoeft natuurlijk niet perse)

Benodigdheden:

  • -steelpan 
  • -spatel
  • -spuitzak +spuittule rond
  • -mixer
  • -plaat/bord wat in de vriezer kan
  • -bakpapier
  • -schaal/bakje voor de cacaopoeder

Bereidingswijze:

  • -Merg uit het vanillestokje halen, en het stokje bewaren
  • -Slagroom, vanille merg, vanille stokje, zout en suiker in een steelpan doen en al roerende aan de kook brengen
  • -Vuur uitzetten en voeg de likeur toe, vergeet niet het vanillestokje te verwijderen;)
  • -Leg een stukje folie over het pannetje
  • -Dit slagroommengsel laat je afkoelen tot het op kamertemperatuur is
  • -De roomboter luchtig kloppen met de mixer
  • -Voeg vervolgens het afgekoelde slagroommengsel rustig toe in delen. Tussenin laat je het mengsel goed doorkloppen anders kan het gaan schiften. Als alles is toegevoegd moet de slagroomcreme spuitbaar zijn
  • -Schep alles in de spuitzak en spuit dopjes op een plaat met bakpapier
  • -Zet dit in de vriezer voor minimaal 4 uur
  • -Smelt de chocolade
  • -Ondertussen zet je een schaal/bakje klaar met daarin de cacaopoeder
  • -Vervolgens haal je elke keer + 6 dopjes uit de vriezer en dompel je deze 1 voor 1 in de chocolade met een prikker en rol deze vervolgens meteen door de cacao en leg deze als de chocolade hard is op een bord/schaal.
  • Evt kun je de truffels in een zeefje leggen en lichtjes schudden zodat de overtollige cacaopoeder eraf valt.

Enjoy!

Houdbaarheid:

Koelkast: 1 week

Vriezer: 3 maanden (zo lang redden ze het niet, geloof mij!)

 

Geen reacties om te tonen.